Akoestische vloerisolatie

Iedereen heeft er wel eens last van: geluiden uit een andere ruimte. Net wanneer u probeert te slapen of u probeert in te leven in een mooie film, wordt u gestoord door krakende of dreunende geluiden die elders uit de woning komen. Men spreekt dan van contactgeluiden omdat ze ontstaan door trillingen in de constructie van de woning waardoor de lucht gaat trillen en wij het horen. Een zeer herkenbaar voorbeeld hiervan is loopgeluiden op de bovenverdieping. In dat geval zou een van de oplossingen akoestische vloerisolatie van de bovenverdieping kunnen zijn. U plaatst dan een geluidsisolerende ondervloer op de bovenverdieping. Hierdoor zult u nog maar weinig of zelfs helemaal geen last meer hebben van de geluiden van boven.

Isolatiematten of zwevende vloer?

Welke geluidsisolerende ondervloer voor u het beste geschikt is hangt af van het soort vloer dat in uw woning ligt. Wanneer er sprake is van een gehorige vloer dan zult u waarschijnlijk een houten constructievloer hebben. Hier kunt u bijvoorbeeld geluidsisolatiematten op plaatsen die u op zijn beurt weer afdekt met een extra laag plaatmateriaal. Door het aanbrengen van geluidsisolatiematten wordt de massa en de stijfheid van de constructievloer toe waardoor de vloer minder makkelijk trillingen kan doorgeven.

Een andere manier om uw vloeren geluidsisolerend te maken is door de afwerkvloer te ontkoppelen van de constructievloer. Dat wordt trillingsisolatie genoemd. U maakt dan in feite uw laminaat of parket een zwevende vloer die geen contact maakt met de muren en dus geen trillingen kan doorgeven. Het ontkoppelen van de afwerkvloer wordt eveneens aangeraden bij betonnen ondervloeren. Dit is het geval bij zwaar contactgeluid. Speelt u bijvoorbeeld drumstel of piano en u wilt niet dat uw huisgenoten daar last van hebben kunt u ervoor kiezen uw drumstel zwevend op te stellen. De vloer onder het drumstel wordt dan geluidsisolerend gemaakt door het plaatselijk te ontkoppelen.

Isolatiebedrijven vergelijken?

Benader isolatiespecialisten uit uw regio en vergelijk de prijzen. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.