Bodemisolatie

Een doeltreffende manier om uw huis comfortabeler te maken is door bodemisolatie te laten aanbrengen. Via de vloer gaat er namelijk veel warmte verloren. Bovendien kan er vanuit de kruipruimte vocht optrekken of kan het flink tochten. Door bodemisolatie zullen deze invloeden van buitenaf minder invloed hebben op het leefklimaat in uw huis.

Bij bodemisolatie worden er op de bodem van de kruipruimte een laag isolatiemateriaal gespoten, zogenaamde isolatieparels. Tussen deze isolatieparels en de onderkant van de vloer bevindt zich nog een laag lucht die wordt geventileerd. Doordat de kruipruimte wordt geïsoleerd wordt deze vorm van isolatie ook wel kruipruimte isolatie genoemd.

Wanneer bodemisolatie?

Bodemisolatie wordt toegepast in die woningen waarin vloerisolatie niet mogelijk is. Bij vloerisolatie wordt de onderkant van de vloer geïsoleerd. Het kan gebeuren dat de kruipruimte niet of maar moeilijk te bereiken is doordat er geen luik aanwezig is en niet aan te leggen is. Voor vloerisolatie moet bovendien de kruipruimte 35 centimeter of hoger zijn. Is dat niet het geval en is het niet mogelijk hem uit te graven is vloerisolatie niet mogelijk en wordt er doorgaans gekozen voor bodemisolatie. Dat is ook vaak het geval in huizen met houten vloeren. Wanneer uw woning erg vochtig is, is deze manier van isoleren aan te raden omdat bodemisolatie het vocht weert uit de woning.

Voordelen van bodemisolatie

Bodemisolatie neemt een aantal grote voordelen met zich mee. Ten eerste gaat deze vorm van isolatie tocht en warmteverlies tegen waardoor u minder condens op de ramen zult aantreffen en u warmere voeten hebt. Doordat het vocht uit de kruipruimte wordt geweerd zult u geen vochtplekken en schimmels meer in huis hebben. Hiermee is de luchtkwaliteit in uw woning gezonder. Tenslotte zult u aardig besparen op uw energierekening. Doordat er geen warmte meer verloren gaat via de vloer hoeft u minder hard te stoken.

Isolatiebedrijven vergelijken?

Benader isolatiespecialisten uit uw regio en vergelijk de prijzen. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.