Garantieregeling

Hebt u ervoor gekozen over te gaan op vloerisolatie? Wist u dat u dan gebruik kan maken van een zogenaamde garantieregeling? Deze regeling geldt wanneer u de vloerisolatie laat uitvoeren door een professioneel bedrijf. Onder de garantieregeling vallen een aantal aspecten. Ten eerste de kwaliteit van het gebruikte isolatiemateriaal en de wijze waarop het is aangebracht. Het tweede aspect heeft betrekking op de isolatiewaarde van het materiaal. Tenslotte geldt als laatste punt het uitsluiten van schimmel en vochtdoorslag. Per bedrijf kan de garantieregeling flink afwijken, houdt u hier rekening mee. Wanneer u zelf de vloerisolatie plaatst zal uitsluitend de standaard garantie op het isolatiemateriaal gelden.

Garantiebewijs

Wanneer u in zee gaat met een erkend isolatiebedrijf zult u een garantiebewijs ontvangen. Hierop staat duidelijk vermeld welke soort isolatiemateriaal is gebruikt en op welke wijze de vloer of kruipruimte is geïsoleerd. Er wordt vermeld om hoeveel vierkante meter het gaat en op welke datum de isolatie is geplaatst. Door het noteren van deze zaken kunt u ervan uitgaan dat de geldende kwaliteitseisen worden gehanteerd.

Hoe lang is de garantieperiode?

Over het algemeen wordt er een garantieperiode van 10 jaar gehanteerd. Daarmee bent u ervan verzekerd dat eventuele problemen of fouten die gedurende deze periode naar voren komen, opgelost zullen worden door het bedrijf dat de vloerisolatie heeft geplaatst. Er zijn echter bedrijven die een garantieperiode korter dan 10 jaar hanteren. Tevens kunnen bepaalde problemen worden uitgesloten. In de praktijk blijkt dat bij de meeste bedrijven standaard slechts het gebruikte isolatiemateriaal onder de garantieregeling valt. Bij fouten of gebreken die bij of na de plaatsing naar voren komen doet u er verstandig aan zo snel mogelijk contact op te nemen met het isolatiebedrijf zodat deze de problemen toch kosteloos voor u oplost. Het is dus verstandig om ook de garantieregelingen van de verschillende bedrijven te vergelijken bij het opvragen van offertes.

Isolatiebedrijven vergelijken?

Benader isolatiespecialisten uit uw regio en vergelijk de prijzen. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.