Hoe isoleer ik mijn vloer?

Woont u in een ouder huis en hebt u vaak last van koude voeten? Dan kunt u de verwarming zo hoog zetten als u maar wilt maar uw voeten zullen koud blijven. Er gaat namelijk veel warmte in huis verloren via de vloer. In oude huizen zal naar alle waarschijnlijkheid nog geen vloerisolatie aanwezig zijn. U zou kunnen overwegen vloerisolatie aan te laten brengen zodat uw voeten het weer lekker warm hebben en u flink bespaart op uw stookkosten.

Doet u het zelf of laat u het doen?

Maar hoe doet u dat nou eigenlijk, vloerisolatie aanbrengen? U kunt natuurlijk contact opnemen met een isolatiebedrijf om het voor u te laten doen. Het isolatiebedrijf zal met u de verschillende mogelijkheden bespreken en u adviseren wat voor uw woning de beste oplossing is waarbij rekening wordt gehouden met uw specifieke wensen. Het isolatiebedrijf zal vervolgens voor u de vloerisolatie aanbrengen. U kunt er echter ook voor kiezen om het zelf te doen. Gemiddeld hebt u dan de kosten in 4 jaar terug verdiend.

Welke manieren zijn er om uw vloer te isoleren?

In de meeste gevallen is het vrij eenvoudig om vloerisolatie aan te brengen, direct op de vloer, onder de vloer of in de kruipruimte. Deze laatste vorm wordt ook wel bodemisolatie genoemd. Welke soort isolatie voor u het beste is zal afhangen van de aanwezigheid en de hoogte van de kruipruimte. Wanneer u een kruipruimte hebt moet u de bodem bedekken met bodemfolie waardoor optrekkend vocht geweerd wordt. Wanneer de kruipruimte hoger is dan 40 centimeter hebt u genoeg ruimte om isolatie onder de vloer aan te brengen. U gebruikt daarvoor glas- of steenwol, piepschuimplaten (eps) of thermokussens. Wanneer de kruipruimte lager is kan hij gevuld worden met piepschuimkorrels, kleikorrels of schelpen. Wanneer u geen kruipruimte hebt zal u bovenop de vloer isolatieplaten moeten aanleggen.

Isolatiebedrijven vergelijken?

Benader isolatiespecialisten uit uw regio en vergelijk de prijzen. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.