Hoe moet ik vloerisolatie kopen?

Wanneer u ervoor kiest om vloerisolatie aan te brengen wilt u er natuurlijk wel zeker van zijn dat u kiest voor het meest geschikte materiaal. U gaat namelijk een flinke investering doen en als het goed is gaat de isolatie jaren mee. Het is dus zaak u goed voor te bereiden en informatie in te winnen waarbij u een aantal stappen kunt volgen om te komen tot de juiste soort vloerisolatie.

6 stappen

U begint met een goede voorbereiding. kijkt u naar het bouwjaar van uw woning. Huizen die zijn gebouwd voor 1983 zijn over het algemeen niet voorzien van vloerisolatie. U moet dan bepalen of uw huis een kruipruimte heeft en of er onder de vloer kan worden geïsoleerd. U maakt dan een berekening hoeveel u bespaart met vloerisolatie. Hoe lang duurt het voor u de kosten terug hebt verdiend door besparing op de energierekening? Waarom wilt u eigenlijk uw vloeren isoleren? Uw wensen kunnen bepalend zijn voor de uiteindelijke materiaalkeuze. Wat zijn alle voor- en nadelen van het soort isolatiemateriaal zodat u kunt bepalen welk materiaal voor u het meest geschikt is?

Wanneer u dit allemaal hebt bepaald kunt u verder naar stap 2: het opvragen van offertes bij verschillende isolatiebedrijven. Een adviseur komt bij u thuis om met u te bespreken wat de mogelijkheden zijn en wat in uw geval de beste manier is.

Stap 3 is het vergelijken van de verschillende offertes. Per isolatiebedrijf kunnen die nogal van elkaar verschillen.

Bij stap 4 maakt u de keuze met welk isolatiebedrijf u in zee gaat.

Stap 5 heeft betrekking op het moment waarop de isolatie daadwerkelijk wordt aangebracht. Dit is meestal in een halve dag gebeurd en u zult er nauwelijks overlast van hebben.

Bij stap 6 informeert u of er eventueel in uw gemeente een premie wordt gegeven voor het aanbrengen van vloerisolatie.

Isolatiebedrijven vergelijken?

Benader isolatiespecialisten uit uw regio en vergelijk de prijzen. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.