Hoelang duurt het voordat ik weer over de vloer kan lopen?

U laat vloerisolatie aanbrengen in uw woning en wat nu? Zijn er bepaalde praktische zaken waar u rekening mee moet houden? Kunt u gewoon thuis blijven tijdens het moment van isoleren? Mag u misschien niet meteen over de vloer lopen? In de meeste gevallen is dat geen probleem. Wanneer uw woning wordt voorzien van vloer- of bodemisolatie vanuit de kruipruimte zult u er weinig ongemak van hebben in huis. De isolatie wordt dan namelijk onder de vloer aangebracht waarbij niets gedaan wordt aan de dekvloer. U kunt er dus gewoon overheen lopen. Waarschijnlijk zult u meteen merken dat er minder kou vanaf de vloer optrekt.

Kunt u meteen lopen over uw vloerisolatie?

Worden er isolatieplaten bovenop de vloer aangebracht, zal het aan het gebruikte materiaal liggen of u er meteen overheen kunt lopen of ander ongemak zal ervaren? Wanneer u direct in aanraking komt met isolatieplaten kunt u hier wat last van krijgen, zoals jeuk. Dit is voornamelijk het geval met isolatieplaten gemaakt van glaswol. Tijdens het leggen kunt u er dus maar beter niet overheen lopen en zeker niet met blote voeten. Wanneer de glaswolvloerisolatie eenmaal is bedekt met een topvloer kunt u er zonder problemen overheen lopen, ook met blote vloeten. Dit geldt ook wel voor isolatieplaten gemaakt van PUR. Wanneer er PUR wordt gebruikt is het verstandig de eerste paar dagen de woning niet te betreden. Dit is omdat er bij het verwerken van PUR toxische stoffen kunnen vrijkomen waar u gezondheidsklachten van kunt krijgen. De meest voorkomende klachten zijn huidproblemen, luchtwegproblemen, irritatie van de ogen en maag- en darmklachten. Een nieuwe materiaal waarvan isolatieplaten worden gemaakt is PIR. Hier komen geen toxische stoffen vrij waardoor u in huis kunt blijven en direct over de vloer kan lopen zonder er last van te krijgen.

Isolatiebedrijven vergelijken?

Benader isolatiespecialisten uit uw regio en vergelijk de prijzen. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.