Hoeveel m2 vloerisolatie moet ik leggen?

Om een compleet kostenplaatje voor het aanbrengen van vloerisolatie te kunnen maken moet u rekening houden met verschillende aspecten. Een zeer belangrijk punt is het bepalen hoeveel vierkante meter isolatiemateriaal u precies moet kopen. U hebt namelijk niet alleen het vloeroppervlak nodig. Een deel van de balken of metselwerk in de kruipruimte wordt namelijk ook meegenomen. Via deze weg kan er namelijk ook veel warmte ontsnappen en door het mee te nemen in de isolatie zult u dit kunnen voorkomen. In de regel kan de onderstaande rekensom gemaakt worden. Bepaal eerst de lengte en breedte van de kruipruimte. U berekent het oppervlak door de lengte te vermenigvuldigen met de breedte. Vervolgens berekent u de omtrek: 2 maal de lengte wordt opgeteld bij 2 maal de breedte en de uitkomst hiervan vermenigvuldigt u met 0,30 vierkante meter. Dit telt u op bij het oppervlak en u hebt het aantal vierkante meters isolatiemateriaal dat u nodig hebt.

Houten of betonnen ondervloer

In de kruipruimte wordt gemiddeld een laag van 30 centimeter isolatiemateriaal aangebracht. Hierdoor hebt u meer vierkante meter materiaal nodig dan alleen het oppervlak. Wat er precies wordt geïsoleerd hangt ervan af wat voor soort ondervloer u in uw woning hebt. Bij een gladde betonnen ondervloer hebt u minder materiaal nodig dan bij een houten ondervloer. Bij een houten ondervloer is een constructie gebruikt waarbij de vloer rust op balken. Bij het aanbrengen van vloerisolatie wordt op de onderkant van de balken en in de ruimte ertussen ook isolatiemateriaal aangebracht. Over het algemeen hebt u bij een houten ondervloer 25 procent van het oppervlak extra nodig. De kosten van vloerisolatie zijn dus afhankelijk van de soort ondervloer van uw woning. Gemiddeld kan gesteld worden dat het laten isoleren van uw vloer per vierkante meter ongeveer €25 euro zal kosten.

Isolatiebedrijven vergelijken?

Benader isolatiespecialisten uit uw regio en vergelijk de prijzen. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.