Isolatieplaten

Wanneer in uw woning geen kruipruimte beschikbaar is zult u bij het isoleren van uw vloer gebruik moeten maken van isolatieplaten. De isolatieplaten worden op uw ondervloer gelegd waarna ze worden afgedekt door de draagvloer. Isolatieplaten kunnen worden gemaakt van verschillende materialen en bestaan in diverse formaten en diktes. Het is belangrijk dat de platen dicht tegen elkaar aan sluiten. Wanneer u vloerisolatie door middel van thermische vloerisolatieplaten gaat isoleren doet u er goed aan u van te voren te informeren over de eigenschappen van het materiaal. Hierdoor komt u altijd tot een keuze die voor uw woning het meest geschikt is.

Verschillende soorten isolatieplaten

Isolatieplaten kunnen worden gemaakt van verschillende materialen. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken. Een van de meest efficiƫnte isolatieplaten zijn platen die zijn gemaakt van PUR, ofwel polyurethaan. Deze platen hebben een goede isolatiewaarde. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, formaten en diktes. Wanneer u werkt met grote platen kunt u in korte tijd veel vierkante meters isoleren. Vaak worden de spleten en kieren die tussen de platen ontstaan afgedicht met PUR-schuim. Een andere soort isolatieplaten die vaak worden toegepast bij het isoleren van kelders zijn XPS isolatieplaten. Deze zijn drukvast en daarom geschikt voor vloeren. Door het tand- en groefsysteem kunnen ze makkelijk aan elkaar gelegd worden. Wanneer de ondergrond enigszins ongelijkmatig is is het gebruik van soepele isolatieplaten aan te raden. Soepele isolatieplaten worden vaak gemaakt van glaswol. Dat is een mengsel van soda, mergel, siliciumzand en gerecycled glas. Glaswol bestaat voor het grootste gedeelte uit lucht., maar liefst 99 procent. Hierdoor is het erg geschikt als isolatiemateriaal. Tenslotte kan ook gebruik gemaakt worden van polystyreenplaten, zogenaamde PR-platen. Deze staan ook bekend onder de naam piepschuimplaten. De isolatiewaarde van deze platen is minder hoog als van de andere varianten waardoor u kiest voor een dikkere plaat.

Isolatiebedrijven vergelijken?

Benader isolatiespecialisten uit uw regio en vergelijk de prijzen. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.