Isolerende ondervloer

U kiest ervoor een nieuwe laminaat- of parketvloer in uw woning te leggen. Dit is een zogenaamde zwevende vloer waarbij u ervoor moet zorgen dat u eerst een ondervloer legt. Deze ondervloer vormt een zachte laag die tussen de harde ondergrond en uw laminaat of parket komt te liggen. Er zijn een aantal punten waarop u moet letten wanneer u uw ondervloer kiest. Dat zijn de vochtdichtheid, het egaliserend vermogen, de geluidsdemping en de warmte-isolatie. Doordat de ondervloer vochtwerend is wordt er voorkomen dat uw laminaat vochtig wordt vanaf de onderkant. De ondervloer zorgt er eveneens voor dat eventuele oneffenheden worden weg gewerkt. Wilt u niet dat uw onderburen last hebben van de geluiden die op de bovenverdieping maakt dan zorgt u voor een ondervloer met voldoende geluidsdemping. Tenslotte is de ondervloer van belang bij warmte-isolatie.

Voordelen van isoleren

Er wordt vaak niet zoveel aandacht besteedt aan de keuze van de ondervloer omdat u hem toch niet ziet. Hij zit immers verstopt onder uw laminaat. Dat de ondervloer voor heel wat meer wooncomfort en warmte in huis kan zorgen wordt dan even onderschat. Wanneer er een isolerende ondervloer wordt gelegd zult u merken dat de warmte in de ruimte langer vast wordt gehouden en u minder snel last krijgt van koude voeten. Doordat er minder warmte verloren gaat via de vloer zult u ook minder hard hoeven te stoken. Dit heeft uiteraard een gunstig effect op uw energierekening. Er is veel aanbod in isolerende ondervloeren. Er is keuze uit verschillende materialen en verschillende diktes. Bij het bepalen van welke ondervloer u nodig hebt is het van belang wat voor soort vloer u in uw woning wilt leggen. Wanneer u laminaat legt zult u namelijk een ander type ondervloer nodig hebben dan wanneer u tegels of een PVC vloer gaat leggen.

Isolatiebedrijven vergelijken?

Benader isolatiespecialisten uit uw regio en vergelijk de prijzen. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.