Kelderisolatie

Wanneer u een kelder onder uw woning hebt zult u merken dat daar nogal wat kou vanaf kan komen. Het voelt daardoor sneller koud aan in uw woning en u zult snel last hebben van koude voeten. U kunt hier iets aan doen door uw kelder te laten isoleren. Door de kelder te laten isoleren voorkomt u dat de kou vanuit de grond uw huis binnen komt. Een bijkomend voordeel van kelderisolatie is dat uw huis minder vochtig wordt waardoor schimmel minder kans krijgt. Dit is vanzelfsprekend beter voor uw gezondheid.

Verschillende bedrijven, verschillende kosten

Laat u goed informeren door een isolatiebedrijf hoe u het beste uw kelder kunt isoleren. Gemiddeld genomen zijn de kosten voor het isoleren van een kelder ongeveer €25 euro per vierkante meter. Elk isolatiebedrijf hanteert zijn eigen tarieven waardoor er onderling verschil in prijs kan ontstaan. Vraagt u daarom offertes aan bij verschillende bedrijven zodat u in zee kunt gaan met het bedrijf dat de gunstigste tarieven en voorwaarden hanteert.

Isolatie van plafond of bodem

Er zijn twee manieren om uw kelder te isoleren, namelijk isolatie van het plafond van de kelder of isolatie van de bodem van de kelder. Er bestaat een simpele methode om te bepalen wat voor uw kelder de beste oplossing is. Kan er een volwassen man rechtop in de kelder staan en is er dan nog extra ruimte over om het isolatiemateriaal aan te brengen? Dan wordt gekozen voor isolatie van het plafond. Hiervoor worden isolatieplaten gebruikt of PUR-schuim. Isolatieplaten zijn naast warmte-isolerend ook vochtbestendig waardoor vocht niet omhoog uw woning in kan trekken. Wanneer er veel leidingen over het plafond lopen wordt er meestal gekozen voor PUR-schuim dat zich goed hecht aan het plafond en elk hoekje goed afdicht. Wanneer de bodem van de kelder wordt geïsoleerd worden er isolatiemateriaal aangebracht die de kelder deels zullen opvullen.

Isolatiebedrijven vergelijken?

Benader isolatiespecialisten uit uw regio en vergelijk de prijzen. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.