Kelderplafond isoleren

Wanneer u uw kelder laat isoleren zult u een aangenamer wooncomfort in huis creƫren. Er zal minder kou uw woning intrekken vanuit de kelder waardoor u een aangenamer leefklimaat in uw woning krijgt. Het zal warmer aanvoelen waardoor u minder hard hoeft te stoken. Er zijn verschillende manieren om uw kelder te laten isoleren. Wanneer uw kelder hoog genoeg is zodat u er nog makkelijk in kan staan en er nog wat ruimte extra over is, kiest u het beste voor isolatie aan het plafond. Als u een massief betonnen plafond in uw kelder heeft kunnen er met lijm of pluggen isolatieplaten tegenaan worden bevestigd. De dikte van het te gebruiken plaatmateriaal wordt bepaald door de hoogte van de kelder. Wanneer het plafond erg oneffen is doordat er nogal wat leidingen over lopen kunt u beter kiezen voor PUR-schuim. Dat vult namelijk alle hoekjes en kiertjes op waardoor het goed aansluit op het plafond en de leidingen die er lopen. PUR-schuim is wel wat duurder in aanschaf dan isolatieplaten maar doordat het verwerken ervan sneller verloopt bespaart u weer aan arbeidskosten.

Waar let u op wanneer u uw kelderplafond gaat isoleren?

Wanneer er geen verwarming is geplaatst in uw kelder en u hem niet of maar zelden gebruikt kunt u overwegen het plafond te isoleren. Hierbij moet u zorgen dat er geen luchtwegen vanuit de kelder naar uw bovengelegen woning zijn en moet u vochtwerende folie aanbrengen om te voorkomen dat u vochtproblemen krijgt. Hoewel het boven in uw woning aangenamer zal zijn zal de kelder zelf kouder aanvoelen. Om uw waterleidingen en verwarmingsbuizen die door de kelder lopen te beschermen tegen deze kou zult u deze apart moeten isoleren zodat het niet te snel afkoelt. U wilt tenslotte niet dat u via die weg warmte verliest.

Isolatiebedrijven vergelijken?

Benader isolatiespecialisten uit uw regio en vergelijk de prijzen. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.