Kruipruimte isoleren

Komt er in uw woning veel kou naar boven getrokken vanuit de kruipruimte? Dan is het isoleren van uw kruipruimte mogelijk een goede oplossing om het wat warmer in huis te krijgen. In oudere huizen waar nog geen isolatie aanwezig is gaat via de vloer 10 tot 15 procent van de warmte verloren. Het zal door isolatie van uw kruipruimte warmer aanvoelen in uw woonkamer waardoor het wooncomfort zal stijgen. U bespaart bovendien energie doordat u minder hard hoeft te stoken. De isolatie van uw kruipruimte verbetert de kwaliteit en duurzaamheid van uw woning. Wanneer een kruipruimte niet geïsoleerd is zal hij in veel gevallen vochtig zijn. Dit zorgt niet alleen voor een koude vloer maar ook voor een muffe lucht in huis of condens op de ramen. Door het vocht kunnen zich schimmels vormen wat niet goed is voor de luchtkwaliteit in huis en uw gezondheid. En niet alleen dat: door het vocht kunnen vloerbalken gaan rotten of leidingen gaan roesten wat dan weer hersteld zal moeten worden. Door isolatie van uw kruipruimte zal het vocht geen kans meer krijgen en zult u geen warmte meer verliezen via de vloer.

Hoe gaat isolatie van de kruipruimte in zijn werk?

Kruipruimte isolatie is mogelijk wanneer hij minimaal 20 centimeter hoog is. Het kan zijn dat uw kruipruimte voorzien is van een luik dat gebruikt kan worden om de kruipruimte te isoleren. Wanneer er geen luik aanwezig is zal er een gat geboord moeten worden door de fundering. Door het luik of het gat in de fundering wordt de isolatieapparatuur geïnstalleerd. Het isolatiemateriaal wordt dan aangebracht. Het wordt los gestort in de kruipruimte. Wanneer zich een dikke isolatielaag heeft gevormd wordt het luik of het gat weer dicht gemaakt en is uw kruipruimte isolatie voltooid. Dit is een snelle werkwijze die binnen één dag klaar zal zijn.

Isolatiebedrijven vergelijken?

Benader isolatiespecialisten uit uw regio en vergelijk de prijzen. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.