Laminaat

Stel u hebt een nieuwe woning gekocht en u wilt daar graag laminaat op de benedenverdieping leggen. Dat zal er prachtig uit zien maar het moet natuurlijk ook comfortabel aanvoelen. Onder een laminaatvloer zal daarom een ondervloer gelegd moeten worden. De ondervloer is de zachte laag die tussen de ondergrond en uw laminaat geplaatst wordt. Deze zorgt voor de isolatie, gaat vocht tegen en zorgt voor geluidsdemping. Met geluidsdemping voorkomt u geluidsoverlast bij uw onderburen. Wanneer er van onder uw vloer vocht op trekt zult u voor een ondervloer moeten kiezen die een goed vochtscherm heeft en dus goed vochtwerend is. Op die manier beschermt u uw laminaat tegen het optrekkende vocht.

Vloerisolatie onder uw laminaatvloer

Natuurlijk is het zorgen voor een goede vloerisolatie van belang bij het leggen van een laminaatvloer. Het laminaat zelf heeft namelijk niet zo’n hoge isolatiewaarde. Huizen worden steeds duurzamer en mensen willen graag een aangenaam wooncomfort in hun woning zonder dat er warmte wordt verloren via de vloer. Door te kiezen voor een goede onderlaag die geschikt is voor een laminaatvloer bent u verzekerd van warme voeten en een fijn binnenklimaat in uw huis. Wanneer u kiest voor een thermische ondervloer die niet geschikt is zult u veel minder profijt van de vloerisolatie hebben.

Bij een laminaatvloer moet u gebruik maken van een drukvaste ondervloer zoals isolerende platen. Een drukvaste ondervloer zal niet ineen gedrukt worden wanneer u er overheen loopt of er zware meubels op plaatst. Deze isolatieplaten kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen zoals glaswol, EPS of XPS. Wanneer er vloerisolatie onder de laminaatvloer is aangebracht zult u merken dat de gevoelstemperatuur van de vloer aangenaam hoger zal zijn. Gemiddeld kunt u er vanuit gaan dat er ongeveer 4 graden verschil zal zijn tussen een laminaatvloer met en een laminaatvloer zonder isolatie.

Isolatiebedrijven vergelijken?

Benader isolatiespecialisten uit uw regio en vergelijk de prijzen. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.