Vloerisolatie plaatsen

Wanneer u besluit over te gaan op het aanbrengen van vloerisolatie kunt u contact opnemen met een erkend isolatiebedrijf en het karwei aan hun uitbesteden. Een deskundige van het isolatiebedrijf zal met u de mogelijkheden doornemen en u adviseren wat de beste keuze is voor uw woning. Daarbij zal uw kruipruimte worden geïnspecteerd om te bepalen wat de mogelijkheden zijn. Hierbij is de hoogte van de kruipruimte van belang en het type vloer. Bij eventuele vochtplekken moet worden onderzocht of vloerisolatie dit verhelpt of dat dit een andere oorzaak heeft.

Ook zal rekening worden gehouden met de redenen waarom u kiest voor vloerisolatie. Of dat nou het besparen op de energierekening is of misschien warmere voeten hebben, dit zijn allemaal zaken die van invloed zijn op het kiezen van de wijze van vloerisolatie. Na de voorbereiding zal het isolatiebedrijf de vloerisolatie daadwerkelijk aanbrengen. Dit kan vanuit de kruipruimte tegen de onderkant van uw vloer, op de bodem van de kruipruimte zelf of wanneer er geen kruipruimte aanwezig is op de bovenkant van uw vloer. Doorgaans zullen de werkzaamheden in een dag gedaan kunnen worden zodat u er zo min mogelijk overlast van zult hebben.

Zelf vloerisolatie plaatsen

U kunt er echter ook voor kiezen zelf de vloerisolatie uit te voeren. Wellicht kunt u bij het bepalen welk materiaal u moet gebruiken en welke werkwijze u moet volgen het advies van een deskundige inroepen. Het isoleren van uw vloer is natuurlijk een grote investering die u niet per ongeluk op de verkeerde manier wilt doen. U zult moeten bepalen of de beste methode is het plaatsen van isolatieplaten op de vloer, isolatiemateriaal aanbrengen onder de vloer of het plafond van de kruipruimte. Het leggen van isolatieplaten op de vloer is een relatief eenvoudige methode die een doe-het-zelver zelf aan kan.

Isolatiebedrijven vergelijken?

Benader isolatiespecialisten uit uw regio en vergelijk de prijzen. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.