Premieregeling

Ondertussen zijn de voordelen van vloerisolatie hopelijk duidelijker geworden. Vloerisolatie zorgt er voor dat er minder kou en vocht van onder uw woning de kamers binnen kan komen. Dit zorgt voor een aangenamer leefklimaat en is het voornaamste doel voor mening Belgen het besparen op de energiekosten. Indien u gebruik kunt maken van een premieregeling dan zullen de kosten nog lager uitvallen en is de investering nog sneller terugverdient. Op deze pagina publiceren wij altijd de laatste informatie over de premieregelingen voor vloerisolatie in België.

Regeling

Is uw bestaande woning aangesloten op het elektriciteitsnet van Infrax of Eandis vóór 1 januari 2006? Dan kunt u een premie ontvangen voor het laten plaatsen van vloerisolatie.

Een isolatiebedrijf kan u meer vertellen over de minimale Rd-waardes van het isolatiemateriaal.

Premiebedrag

Via netbeheerder Infrax en Eandis krijgt u een premie van €6 euro per m2 als de isolatie door een aannemer of isolatiebedrijf geplaatst wordt. Beschermde klanten krijgen een opslag van 50%.

Enkele voorwaarden:

  • De berekening van de premie gebeurt op basis van de vloer- of kelderoppervlak die met het isolatiemateriaal geïsoleerd is. De berekende oppervlakte kan nooit het aantal m2 aangekocht materiaal overschrijden.
  • De premie is enkel geldig voor een bestaande woning (waarin gewoond wordt) en dat is aangesloten op het elektriciteitsnet vóór 1 januari 2006.
  • Het isolatiemateriaal dient een Rd-waarde of warmteweerstand van minimum 1.2 m2K/W te hebben. In 2017 moet deze waarde minstens 2.0 zijn.

Het aanvragen van een premie nadat u vloerisolatie hebt laten plaatsen dient online te gebeuren; via de website van Eandis of Infrax.

Premie aanvragen bij Eandis
– Vul hier het vloerisolatie formulier in

Premie aanvragen bij Infrax
– Vul hier het vloerisolatie formulier in

Isolatiebedrijven vergelijken?

Benader isolatiespecialisten uit uw regio en vergelijk de prijzen. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.