Prijzen

Om de prijs van vloerisolatie voor uw woning te bepalen zijn er een aantal factoren die hierbij een rol spelen. Ten eerste is de prijs afhankelijk van het isolatiebedrijf waarmee u in zee gaat. Elke isolatiebedrijf hanteert namelijk zijn eigen tarieven. Onderling kunnen deze tarieven nogal uiteen lopen. U kunt bij diverse isolatiebedrijven vrijblijvend een offerte aanvragen. Op die manier kunt u de offertes met elkaar vergelijken en bepalen welk isolatiebedrijf de scherpste prijzen hanteert en bij wie u het voordeligste uit zult zijn. U kunt hierbij ook bekijken welk bedrijf u de beste prijs-kwaliteitsverhouding kan bieden. Door offertes te vergelijken kunt u tot wel 40 procent van de kosten besparen.

Wat bepaalt de prijs van vloerisolatie?

Natuurlijk zijn de tarieven van het isolatiebedrijf niet de enige factor die van invloed is op het totale kostenplaatje voor vloerisolatie. Gemiddeld gezien kunt u er vanuit gaan dat u ongeveer €30 euro moet betalen per vierkante meter vloerisolatie. In dit bedrag zijn onder andere de kosten van het materiaal, het arbeidsloon, de machinekosten en de BTW opgenomen.

Bij het bepalen van de prijs voor vloerisolatie wordt gekeken naar een aantal punten. Zal de isolatie aan de bovenzijde of aan de onderkant van de vloer worden aangebracht? Betreft het een houten of een stenen vloer? Ook het woningtype is bepalend voor de prijs. De vloer van een appartement zal bijvoorbeeld anders moeten worden geïsoleerd dan die van een vrijstaande woning.

Natuurlijk bepalen het aantal vierkante meters de kosten die u kwijt bent aan materiaal. U hebt altijd meer isolatiemateriaal nodig dan puur de vierkante meters van het te isoleren vloeroppervlak. Om de beste isolatiewaarde te behalen zullen er in de kruipruimte bijvoorbeeld ook de balken aan de onderzijde van de vloer of het metselwerk moeten worden mee geïsoleerd.

Isolatiebedrijven vergelijken?

Benader isolatiespecialisten uit uw regio en vergelijk de prijzen. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.