PUR

Een van de meest gebruikte materialen dat wordt gebruikt bij het isoleren van vloeren is PUR. PUR staat voor polyurethaan. PUR bestaat uit twee componenten, namelijk polyol en isocyanaat. Dit materiaal heeft een zeer hoge isolatiewaarde en wordt daarom vaak gebruikt voor vloerisolatie. Door uw vloer te laten isoleren met PUR kunt u 15 procent besparen op de energiekosten.

PUR-schuim

PUR-schuim wordt gebruikt bij vloerisolatie die via de kruipruimte wordt aangebracht. Tegen de onderkant van de vloer wordt het PUR-schuim gesprayd. Alle kieren en naden worden hierdoor naadloos afgesloten zodat de kou en het vocht vanuit de kruipruimte niet meer uw woning in kan trekken. Het schuim is bij tijdens het aanbrengen vloeibaar en wordt in meerdere lagen tegen de onderkant van de vloer aangebracht. Het kan tevens op de bovenzijde van de vloer worden gespoten. Dit geeft een oppervlak dat niet helemaal egaal is waardoor het in sommige gevallen geschuurd moet worden voor u er een andere vloer op kan plaatsen. Het PUR stolt in enkele seconden. Deze methode is erg gebruiksvriendelijk, is snel en doeltreffend. Deze methode van vloerisolatie wordt veel gebruikt bij woningen die zijn gebouwd voor 1983.

PUR isolatieplaten

Wanneer u geen kruipruimte hebt gebeurt de vloerisolatie door het leggen van isolatieplaten op de vloer van uw woning. Deze platen kunnen van verschillende materialen gemaakt worden, onder andere van PUR. Deze platen zijn beschikbaar in verschillende formaten, vormen en diktes. Aan een kant zijn de PUR platen voorzien van een dampscherm. Dit zorgt ervoor dat er geen vocht kan worden opgenomen die de isolatiewaarde zou verminderen. Door het leggen van PUR platen kan in korte tijd een groot oppervlak worden bedekt. De platen zijn voorzien van een tand- en groefsysteem waardoor ze goed in elkaar passen. Mochten er toch nog kieren of spleten ontstaan zullen die worden afgedicht met PUR-schuim.

Isolatiebedrijven vergelijken?

Benader isolatiespecialisten uit uw regio en vergelijk de prijzen. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.