Vloerverwarming

Bij het aanleggen van vloerverwarming in uw woning zal er ook naar de isolatie van de vloer gekeken moeten worden. Er zijn twee soorten vloerverwarming die beide hun eigen manier van isolatie nodig hebben. De eerste methode is vloerverwarming bij een hechtende vloer, de andere methode is vloerverwarming bij een zwevende dekvloer. Deze laatste methode is de meest voorkomende. Wanneer u een hechtende vloer hebt kan de vloerverwarming direct geïnstalleerd worden op de constructievloer. De isolatie zal dan in de dekvloer verwerkt worden. Bij een zwevende dekvloer wordt er volgens een andere methode te werk gegaan. Over de constructievloer wordt dan een onderlaag van reflectiefolie aangebracht. Daaroverheen komen gegalvaniseerde krimpnetten waaraan de verwarmingsbuizen van de vloerverwarming worden vast gemaakt. De zwevende dekvloer kan dan onafhankelijk van de ondervloer uitzetten en inkrimpen. Hierdoor hebt u bovendien minder kans op scheuren.

Vergeet de isolatie van uw vloer niet

Het is erg belangrijk dat u bij het aanleggen van vloerverwarming de isolatie niet vergeet. Door te kiezen voor de juiste vloerisolatie kunt u het maximale rendement uit uw vloerverwarming halen. U gebruikt dan minder energie en kunt daardoor ook aanzienlijk besparen op uw energierekening. Het aanleggen van de vloerverwarming is een flinke investering maar u zult het in een aantal jaren terug verdienen. En in de tussentijd kunt u genieten van het extra comfort in huis. Niet alleen de isolatie is van belang, maar ook de keuze van uw vloerbedekking. Sommige typen vloerbedekking zullen namelijk de warmte tegenhouden. Vloeren die ook geschikt zijn voor vloerverwarming zijn bijvoorbeeld PVC vloeren en vinyl vloeren. Een marmoleumvloer of natuursteen nemen makkelijk de warmte van de omgeving aan waardoor ze prima te gebruiken zijn bij vloerverwarming. Wanneer u kiest voor bijvoorbeeld tapijt of laminaat moet u erop letten wat de onderlaag van de vloerbedekking is en of deze geschikt is voor vloerverwarming.

Isolatiebedrijven vergelijken?

Benader isolatiespecialisten uit uw regio en vergelijk de prijzen. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.