Voordelen

Het aanleggen van vloerisolatie brengt een heleboel voordelen met zich mee. De belangrijkste is toch wel het verhoogde comfort in uw woning. Doordat door de vloerisolatie de kou en het vocht niet meer kan optrekken zal het in huis warmer en dus aangenamer aanvoelen. De vloer zal minder koud zijn, gemiddeld met zo’n 4 graden, waardoor u minder snel last krijgt van koude voeten. De vloerisolatie maakt als het ware een scheidslijn tussen de warmte in uw woning en de kou in de kruipruimte.

Andere voordelen

Naast comfort zijn er diverse andere voordelen te noemen met betrekking tot vloerisolatie. Doordat u minder hard hoeft te stoken om uw huis behaaglijk warm te houden zult u aanzienlijk besparen op uw energierekening. Doordat u minder hoeft te stoken gebruikt u minder brandstoffen waardoor u het milieu spaart en bovendien is de CO2-uitstoot verminderd. U bent zelf veiliger in huis omdat de vloerisolatie een brandwerende werking heeft. De vloerisolatie zorgt ervoor dat vocht geen kans meer krijgt om op te trekken vanuit uw kruipruimte. Het zal daarom ook minder vochtig zijn in huis.

Mensen met astma of reuma zullen daardoor minder last van hun aandoening hebben. Door het terugdringen van de luchtvochtigheid hebben bovendien schadelijke huisstofmijt, schimmels en ongedierte geen kans meer. Ook zult u minder last hebben van condens op de ramen. Het aanleggen van vloerisolatie is relatief goedkoop terwijl u ook nog eens bespaart op uw energierekening. Financieel zal vloerisolatie zich in 7 tot 10 jaar terugverdienen. Aangezien de brandstofprijzen maar blijven stijgen zal het zichzelf waarschijnlijk nog sneller terug verdienen. Het aanbrengen van vloerisolatie is meestal snel gebeurd, binnen een dag, en u hebt weinig overlast van de werkzaamheden. Bovendien zullen de balken en vloeren van uw huis beter beschermd zijn tegen vocht.

Isolatiebedrijven vergelijken?

Benader isolatiespecialisten uit uw regio en vergelijk de prijzen. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.