Zelf leggen

Het aanbrengen van vloerisolatie brengt een flinke investering met zich mee. Om te besparen op de kosten van de vloerisolatie zal het daarom steeds vaker gebeuren dat huiseigenaren het zelf aanleggen. Bent u een beetje handige doe-het-zelver dan kunt u met behulp van een aantal tips de klus zelf aan gaan. Door zelf de kruipruimte in te gaan om het isolatiemateriaal aan de onderzijde van uw vloer te bevestigen kunt u met gemak honderden euro’s besparen. Uiteraard bent u er zelf verantwoordelijk voor dat de vloerisolatie op de juiste manier wordt aan gelegd. Wanneer u dit niet doet kunt u vanzelfsprekend geen gebruik maken van een garantieregeling. Volg bij het aanbrengen van het isolatiemateriaal de instructies van de leverancier op en vraag om deskundig advies wanneer u dat nodig hebt.

Hoe gaat u te werk?

U kunt het beste beginnen met het aanbrengen van een dampscherm op de bodem van uw kruipruimte. Een dampscherm is een folie dat dampremmend werkt waardoor het vocht dat uit de bodem opstijgt tegen gehouden wordt. Deze folie kan alleen worden toegepast in kruipruimtes waar geen water in staat. Vervolgens gaat u de CV-leidingen en andere leidingen isoleren. Dit doet u het beste door glas- of steenwol te gebruiken.

Let u er echter op dat u niet uw waterleiding isoleert. Ook het luik naar de kruipruimte dient geïsoleerd te worden. Naderhand zal dit niet meer kunnen en zal dit een weg zijn waardoor er toch nog warmte verloren kan gaan. U kunt het beste geen lijm gebruiken maar gebruik maken van spijkers en schroeven om materiaal te bevestigen. Zorg ervoor dat u bij het plaatsen van de vloerisolatie goed beschermd bent door het dragen van handschoenen, een veiligheidsbril en een stofkapje. Dit om irritatie van de huid en uw ogen te voorkomen.

Toch een bedrijf inschakelen?

Benader isolatiespecialisten uit uw regio en vergelijk de prijzen. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.