Zoldervloer isoleren

Als u uw zolderruimte niet in gebruik hebt en ook niet van plan bent deze in de toekomst te gaan gebruiken, kunt u er beter voor kiezen uw zoldervloer te isoleren dan uw dak. Er zijn namelijk een aantal grote voordelen aan het isoleren van de zoldervloer. Het isoleren zelf verloopt sneller en u hebt minder materiaal nodig. Bovendien hoeft u de zolderruimte niet onnodig te verwarmen waardoor u bespaart op uw energierekening.

Welke manier van isoleren kiest u?

Een bepalende factor bij het kiezen van de wijze waarop u uw zolder wilt isoleren, is de constructie. Wanneer uw zoldervloer bestaat uit houten kepers kunt u het beste gebruik maken van isolatiedekens. Deze zijn gemaakt van glaswol of rotswol. U kunt deze dekens makkelijk tussen de kepers plaatsen. Isolatieplaten kunt u het beste gebruiken wanneer uw zoldervloer gemaakt is van beton. De isolatieplaten zijn drukvast en om eenzelfde isolatiewaarde te verkrijgen nemen ze minder ruimte in beslag. Wanneer u de zolder niet gebruikt kan het isolatiemateriaal los op de vloer gelegd worden.

Welk materiaal kiest u?

Een van de meest gebruikte materialen om een zoldervloer mee te isoleren is glaswol. Het is wol dat is vervaardigt uit mineralen. Het is makkelijk te plaatsen en is relatief goedkoop. Wanneer u de zolder toch nog wilt kunnen betreden moet u de glaswol afdekken met plaatmateriaal. Rotswol is een prima alternatief voor glaswol en wordt gewonnen uit gesteente. Het is verkrijgbaar in verschillende lengtes en diktes. Dit materiaal is niet alleen warmte-isolerend maar heeft ook een goede akoestische isolatiewaarde. U kiest voor isolatieplaten wanneer de vloer van beton is gemaakt en u de zolder nog wilt kunnen betreden. De drukvaste isolatieplaten isoleren prima. Daarnaast bestaat er nog de mogelijkheid om glaswol of PUR op uw zoldervloer te laten spuiten.

Isolatiebedrijven vergelijken?

Benader isolatiespecialisten uit uw regio en vergelijk de prijzen. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.